Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012


Σε όλους αρέσει να δοκιμάζουμε πατάτες, κάστανα, κρεμμύδια ψημένα στο τζάκι.Αν προσθέσουμε και το κολοκάσι έχουμε 4 μεζεδοσυνταγές που σας προτείνουμε για να συνοδεύσετε με κρασί ή τσίπουρο.
Καλή σας όρεξη!

Ψητές πατάτες με τυρί κρέμα

Υλικά
4 πατάτες
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
½  σκελίδα σκόρδου λιωμένη
Αλάτι , πιπέρι

photo: mudpiehomer.blogspot.com

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις  τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
2. Τις βάζουμε στο τζάκι, στην άκρη ενώ είναι αναμμένη η φωτιά και τις αφήνουμε για 1-1,5 ώρα.
3. Βγάζουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και τις χαράζουμε σχηματίζοντας σταυρό.
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα τη κρέμα γάλακτος , το σκόρδο και το αλάτι.
5. Προσθέτουμε λίγο από το μίγμα σε κάθε πατάτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από: nostimesyntages.gr

Ψητό κολοκάσι

Υλικά
1 μπάλα κολοκάσι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Αλάτι,πιπέρι
Αλουμινόχαρτο


Εκτέλεση
1.Το κολοκάσι δεν το πλένουμε,  γι' αυτό όταν θα το ξεφλουδίσουμε  καλό είναι να το κρατάμε με καθαρό χαρτί κουζίνας για να μην το λερώσουμε.
2.Όταν το καθαρίσουμε το κόβουμε σε ροδέλες περίπου 5-6 εκατ. και τις τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο.
3.Τις βάζουμε στα κάρβουνα που ήδη υπάρχουν στο τζάκι.
4.Το κολοκάσι μαγειρεύετε όπως η πατάτα γι' αυτό βάζετε μαχαίρι για να δείτε αν ψήθηκε.
5.Σε ένα μπόλ χτυπούμε το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε το ψημένο κολοκάσι.

Αναδημοσίευση από:sintagespareas.gr

Ψητά κρεμμύδια

Υλικά
5-6 μεγαλούτσικα ξερά κρεμμύδια
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι

Εκτέλεση
1.Ανάβουμε και καίμε τα ξύλα,μέχρι να γίνουν στάχτη ,αλλά φροντίζουμε να υπάρχουν και κάρβουνα .
2.Καθαρίζουμε λοιπόν ,μία γωνίτσα του τζακιού και βάζουμε εκεί τα κρεμμύδια όπως είναι με τις φλούδες τους .
3.Τα σκεπάζουμε με την καυτή στάχτη και από πάνω ,βάζουμε τα αναμμένα κάρβουνα .
4.Τα αφήνουμε εκεί ,περίπου 25-30 λεπτά  της ώρας μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από τις φλούδες τους ,τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα τοποθετούμε σε πιάτο .
5.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,το ξύδι και το αλάτι και έχουμε μία σαλάτα ,που είναι πολύ νόστιμη και....ιδιαίτερη σε γεύση.

Αναδημοσίευση από:syntages.matia.gr

Κάστανα

Υλικά
Κάστανα
Τσιμπίδα

Εκτέλεση
1.Χαράζουμε με ένα μαχαίρι όλα τα κάστανα για να διαφεύγουν οι ατμοί.
2.Ανάβουμε την φωτιά και μόλις κάτσουν τα κάρβουνα βάζουμε την σχάρα για τα κρέατα.
3.Τοποθετούμε στην σχάρα  τα κάστανα
4.Γυρίζουμε με την τσιμπίδα μέχρι να πάρουν χρώμα γύρω γύρω  και τα βγάζουμε.

photo: mudpiehomer.blogspot.com
Μοιραστείτε το: