Blog

Σημαντικές πληροφορίες για την καύση ξύλου και βιομάζας

Σημαντικές πληροφορίες για την καύση ξύλου και βιομάζας

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Ένας πρακτικός οδηγός για την καύση ξύλου και πέλλετ.Από την αγορά μέχρι και τα είδη που μπορούμε να κάψουμε. - Περισσότερα

Τα είδη των ξύλων

Τα είδη των ξύλων

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Τα είδη του ξύλου που αγοράζουμε για καύση είναι τα συνηθισμένα τέσσερα.Οξιά, δρυς, ελιά και κωνοφόρα. - Περισσότερα

Τέλος η αγορά καυσόξυλου με το κιλό.

Τέλος η αγορά καυσόξυλου με το κιλό.

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Η νέα αγορανομική διάταξη επιτρέπει την πώληση με το κυβικό.Τι πρρέπει να προσέχετε μας κατευθύνει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας (παράρτημα Καρδίτσας) και επιστημονικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξύλου Γεώργιος Νταλός. - Περισσότερα

Πως ψήνουμε στον παραδοσιακό φούρνο

Πως ψήνουμε στον παραδοσιακό φούρνο

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Από το άναμμα μέχρι το ψήσιμο του ξυλόφουρνου.Τι πρέπει να πρισέχουμε και τα μυστικά για το καλύτερο αποτέλεσμα. - Περισσότερα

Πως ψήνουμε σωστά καλαμάρια και γαρίδες

Πως ψήνουμε σωστά καλαμάρια και γαρίδες

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Χρήσιμες πληροφορίες για την επιλογή και το ψήσιμο στα κάρβουνα για τα αγαπημένα μας θαλασσινά. - Περισσότερα

Ψάρια ψητά στο barbeque

Ψάρια ψητά στο barbeque

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Από την αγορά του μέχρι το σερβίρισμα. - Περισσότερα

 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιστοποίηση των πέλλετ και των εστιών καύσης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιστοποίηση των πέλλετ και των εστιών καύσης

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη στροφή του καταναλωτικού κοινού στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων με σκοπό τη θέρμανση.

Μεγάλο μέρος αυτών των καυσίμων ανήκει στην κατηγορία της βιομάζας ενώ κυρίως διαδεδομένη είναι η χρήση πέλλετ (συσσωματώματα ή σύμπηκτα). - Περισσότερα

Πως να ψήσεις χταπόδι στα κάρβουνα

Πως να ψήσεις χταπόδι στα κάρβουνα

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013

Τα μαλάκια θέλουν μία ιδιαίτερη φροντίδα για να τα ψήσουμε στα κάρβουνα.Όλες οι πληροφορίες από την αγορά του μέχρι και να φτάσει στο πιάτο μας ένα χταπόδι. - Περισσότερα

Χρήσιμες πληροφορίες για σωστό ψήσιμο

Χρήσιμες πληροφορίες για σωστό ψήσιμο

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Παϊδάκια, λαχανικά και τσιπούρες στα κάρβουνα, αυτά είναι τα αγαπημένα πιάτα γιατρών, διαιτολόγων και σεφ.Μόνον που όπως επισημαίνουν, ο ψήστης πρέπει να γνωρίζει τα μυστικά του καλού ψησίματος. Και αυτό γιατί αν το κρέας αρπάξει τότε τα καρβουνιασμένα σημεία είναι για πέταμα, αφού βλάπτουν σοβαρά την υγεία.Χρήσιμες οδηγίες από τον γεωπόνο Δημήτρη Φωτιάδη. - Περισσότερα

Γιατί να προτιμήσετε το ξύλο από το πετρέλαιο ή φυσικό αέριο

Γιατί να προτιμήσετε το ξύλο από το πετρέλαιο ή φυσικό αέριο

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Απαντήσεις για την αποθήκευση, τον κανόνα 20-20-20, την τιμή, την βιοχημεία και τις σόμπες που θα σας πείσουν να στραφείτε στο ξύλο ως θέρμανση ή θα νιώσετε ικανοποιημένοι για την επιλογή που κάνατε ήδη. - Περισσότερα

Χρήσιμες πληροφορίες για τις περίκλειστες εστίες

Χρήσιμες πληροφορίες για τις περίκλειστες εστίες

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Ασφάλεια, απόδοση, καθαριότητα και οικολογία. - Περισσότερα

 Πόσο ξοδεύετε για να ζεστάνετε το σπίτι σας;

Πόσο ξοδεύετε για να ζεστάνετε το σπίτι σας;

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Σύγκριση κόστους θέρμανσης ανάλογα με την κατανάλωσή σας σε πετρέλαιο. - Περισσότερα


Σελίδες: Επόμενη »